Zakaj tokenizirati

10/02/2021

Nedavne ocene kažejo, da trenutna vrednost celotnega premoženja iz resničnega sveta znaša približno 256 bilijonov ameriških dolarjev.
Čeprav je to upadajoče število razmeroma stabilno, vse to premoženje redno menjava.
Žal procesi, s katerimi se trguje s temi sredstvi, so popolnoma zastareli.

Lastništvo velike večine resničnega premoženja še vedno pomeni drobljenje papirja.
Zato lahko večina transakcij traja tedne ali celo mesece.

Trgovanje s sredstvi pesti tudi veliko birokracije, nešteto pristojbin in različnih geografskih omejitev. Poleg tega je večino sredstev zelo težko distribuirati, zaradi česar so njihovi trgi zelo nelikvidni. Nepremičnine, zlate rezerve in likovna umetnost so dober primer.


Na srečo je lahko z nedavnim razvojem tokenizacije način, kako se s stvarnim premoženjem trguje in se z njim trguje, na robu resnične revolucije.
Tokenizacija je inovativen postopek, v katerem je resnično premoženje zaznamovano z digitalnimi žetoni, ki obstajajo v omrežju blockchain. . Ko so čipi zavrženi, v bistvu postanejo digitalna dejanja z neizpodbitnim dokazilom o lastništvu. Glavna nadgradnja sistema tokenizacije papirja je način upravljanja sredstev v prihodnosti.

Zakaj simbolno premoženje v resničnem svetu?
Ne glede na to, ali simboliziramo resnično premoženje ali neopredmetene predmete, kot je intelektualna lastnina, ustvarimo edinstveno likvidnostno okolje, ki olajša varne in hitre transakcije.
Poleg tega lahko z blokovsko verigo trgujemo z resničnimi sredstvi z digitalnimi žetoni, ne da bi potrebovali posrednike. Namesto tega nespremenljivost verige blokov osvobodi transakcije vseh poskusov goljufije.