Kaj je žetonomika in kako lahko oživi gospodarstvo

10/02/2021

Tokenizacija združuje vaše podjetje s tehnologijo veriženja blokov in izdaja vaše lastne poslovne žetone, ki so v bistvu podobni delnicam.

Če se povežete z verigo blokov, lahko postopoma avtomatizirate vse procese svojega poslovanja. Hkrati imate na voljo posodobljene podatke o svojih stroških, na katere se lahko hitro odzovete in znatno prihranite. Ko avtomatizirate celotno poslovanje in se povežete z verigo blokov, bo vaše podjetje brez težav in dobro organizirano za potencialne vlagatelje, ki radi kupujejo vaše žetone.

Tokenizacija je postopek zaščite občutljivih podatkov z zamenjavo številke, ki jo ustvari algoritem, imenovan žeton. Tokenizacija se pogosto uporablja za preprečevanje goljufij s kreditnimi karticami. Te žetone lahko prenesete prek interneta ali prek različnih brezžičnih omrežij, potrebnih za obdelavo plačil, ne da bi razkrili dejanske bančne podatke. Dejansko število bančnih računov je shranjenih na varnem.

Tokenizacija je metoda, ki pretvori pravice do sredstva v digitalni žeton.
Recimo, da obstaja hiša za 200.000 EUR. Tokenizacija lahko to stanovanje spremeni v 200.000 žetonov (številka je popolnoma poljubna, torej lahko 2 milijona žetonov). Tako vsak žeton predstavlja 0,0005% osnovnega sredstva. Nazadnje bomo žeton izdali na platformi, ki podpira pametne pogodbe, kot je Ethereum, tako da lahko žetone lahko prosto kupujete in prodajate na različnih borzah.

Ko kupite žeton, dejansko kupite 0,0005% premoženja nepremičnine. Kupite 100.000 žetonov / žetonov in ste lastnik 50% svojega premoženja. Kupite 200.000 žetonov / žetonov in imate 100% premoženja. Očitno ne boste postali zakoniti lastnik nepremičnine. Ker je Blockchain fiksna javna knjiga, zagotavlja, da ko kupite žetone, nihče ne more "izbrisati" vaše nepremičnine, tudi če ni navedena v katastru nepremičnin. Jasno bi moralo biti, zakaj Blockchain dovoljuje tovrstne storitve.

Tokenizacija drugih sredstev deluje enako. Če obstaja slika Picassa v višini 50 milijonov EUR, jo je mogoče tudi tokenizirati. Enako velja za zlato in diamanti ter druge vrednostne papirje in nepremičnine.